jueves, 3 de noviembre de 2016

Treballar amb imatges

Processing permet treballar amb imatges de manera molt senzilla.
Tot seguit aprendràs a fer-ho.

Dibuixar un semafor:

Prepara les imatges

1. En primer lloc necessites una imatge d'un semàfor.

2. edita-la amb un prograa editor d'imatges, com el GIMP, i retalla'n un mòdul. Per fer-ho, segueix els passos seguents:

3. Utilitza l'eina de selecció per seleccionar un modul del semafor i després al menú imatge selecciona: Encapça la selecció

4. Desa quatre imatges, cadscuna pintada d'un color diferent.

Resultado de imagen de semafor

jueves, 27 de octubre de 2016

Bucle i condicionals

Condicional

Quan el programa hagi de prendre una decició, podrem mirar què hi ha a la variable utilitzant aquestes signes:

- Igual que: ==                                                            - Més petit que: <

- Diferent que: <>                                                       - Més gran que: >

Bucles

S'utilitza per repetir una o més instruccions u n nombre determinant de vegades.

Variables i funcions

Variables

Una variable e´s una adreça de memòria on es pot desar una dada. És com una capsa amb etiqueta, a l'interior de la qual pots desar quelcom per fer-ho servir més endevant.
Resultado de imagen de variables

1. Declarar la variable: consisteix a donar un nom a la variable (etiquetar-la) i definir el tipus de dada que emmagatzemarà.

2. Assignar-li un valor: consisteix a donar-li un valor mitjançant l'operador, que assignar valors a les variable situada abans que ell.

3. Utilitzar la variable: consisteix a escriure en les sentències del programa el nom de la variable en comptes d'un nombre, perquè el programa utilitzi el valor d'aquesta variable en cada moment.

Funcions

Una funció és un conju nt d'instruccions agrupades sota un mateix nom. Hi ha funcions definides en l'entorn de desenvolupament, i d'altres que pot definir l'usuari.


Programació amb processing

Processing és un llenguatge de programació de codi obert. S'utilitza com a eina per a l'ensenyament de programació en projectes multimedia. No obstant això, és tant potent que tambè s'utilitza per crear programes multimèdia professionals. De fet, l'estructura de les sentències, les funcions y l'estil deprogramació de Processing són molt semblans als de Java.

A diferencia d'altres llengustges de programació, Processing no necessita connexió a Internet i tampoc no es desenvolupa als servidors web dels seus creadors. Per treballar-hi, només cal instl.lar-lo en un dipositiu local, en un disc.


Diagrames de flux

Un algorisme és un conjunt d'operacions ordenades per resoldre un procediment matemàtic. Per exemplel'algorisme de la divisió que vas aprendre a primària. Els programes informàtics són algorismes, ja que són sucessos logicomatemàtics aplicats per resoldtre tasques dins l'equip informàtic.

Els algorismes poden ser molt senzills o, de vegades, molt complexos. Per indicar d'una manera esquemàtica quina tasca resol el algorisme usem esl diafragmes de flux. Els diafragmes de flux són esquemes que repsesenten algorismes.
Resultado de imagen de diagrames de flux

martes, 25 de octubre de 2016

Llenguatges de programació

Un programa és un conjunt d'ordres emprat perquè l'ordinador dugui a terme una tasca determinada.

LLENGUATGES TEXTUALS

Són aquells en què les ordres que s'intereixen al programa s'escriuen en forma de text. El conjunt d'aquestes instruccions s'anomena codi. Observa les linies de codi al marge escrites amb el llenguatge processing.

LLENGUATGES GRÀFICS

Les instruccióbns vénen donades per blocs gràfics. Es molt intuitiu deduir què fan les o blocs de programació.
Resultado de imagen de java

martes, 11 de octubre de 2016

Sistemes de localització

Funcionament d'un istema de localització

Un sistema de localització per satèl.lit serveix per localitzar o posicionar un receptor dterminat amb la maxima exactitud possible.

- GPS, controlat pels Estats Units. És el més conegut i utilitzat, i es el que ha prestat el nom a la resta dels sistemes. Està format per 32 satel.lits que orbiten a 20000 km d'altura amb trajectòries sincronitzades per cobrir tota la superfície terrestre.

1. Cada satèl.lit emet una senyal que indica quin satèl.lit l'està emetent i a quina hora.

2. El receptor detecta els senyals i identifica cada satèl.lit.

3. Mitjançant la intersecció dels quatre senyals i amb una base de dades que indica la posició dels satèl.lits, el receptor xcalcula, en latitud i longuitud, la seva ubicació exacta.

Resultado de imagen de señales de 4 satelites





jueves, 6 de octubre de 2016

Maneras de veure la televisió

Transmissió per cable. Gracies a un cablejat de fibra i/o coaxial, els senyals de televisió arriben des dels centres d'emissió fins als receptors.

Resultado de imagen de televisió per cable

A traves de satel.lit. Les estacions receptores necessiten una antena parabòlica i un descodificador.


Resultado de imagen de televisió per satel·lit

Televisió digital terrestre. La informació es codifica digitalment.

                              Resultado de imagen de tdt

Televisió

La televisió és un sistema emparat per transmetre imatges i so a través d'ones electromagnètiques, com la radio. Les frequencies que s'utilitzen a l'Estar espanyol varien entre 480MHz i 780 MHz.

- Com es poden veure les imatges a la pantalla?
Si t'apropes molt a un televisor, veuràs que la superficie estàformada per milers de petits elements. Si et fixes en una zona en què es vegi una imatge de color blanc, veuras que cada punt de llum està format per tres punts de colors: vermell, verd, blau. El punt que formen cadascun rep el nom de luminòfon.

Resultado de imagen de televisiones Resultado de imagen de formacion de imagen en un luminoforo

martes, 4 de octubre de 2016

Radio

La radio es un mitjà de comunicació sense fil que permet transmetre sons. Actualment també moltes emissores de ràdio  transmeten a través de clabe, però part de la seva difusió es continua fent per mitjans sense fil.

1. Un micròfon capta el so i produeix el senyal de ràdio.

2. El senyal capta el so i produeix el senyal de rádio.

3. Les ones de ràdio es propaguen per l'espai.

4. Mitjançant una antena, el receptor, es rep el senyal de ràdio.

5. En un proces anomenta desmodulació s'extrau la informació de la veu que va fer variar el senyal de ràdio.

6. Aquest senyal es distingueix cap a un altaveu o uns auriculars, amb què es pot escoltar el so original.

Resultado de imagen de gente escuchando la radioResultado de imagen de locutores de radio    Resultado de imagen de antena de radio

jueves, 29 de septiembre de 2016

Diferencies entre AM y FM.

AM.- És molt sencill extraure la informació de l'ona (desmodulació), i per això resulta barat contruir aparells capaços de dur a terme aquesta tasca. Les frequencies emperades en les emissions radiofoniques es troben entre 500kHz i 1700 kHz.

FM.- La informació es transmet de forma més fidel, tot i que el procés és una mica més complex i els emissors i els receptors són més cars.

Resultado de imagen de AM Y FM

Targeta SIM

- Targeta SIM. Es un petit circuit imprès necessari per connectar el terminal a la xarxa telefonica.

- PIN. Es un nombre de quatre xifres necessari per activar el terminal. Esta associat al SIM i no altelefon, la qual cosa permet que un mateix terminal pugui ser utilitzat per diversos usuaris, canviant només la targeta SIM.

- PIN2. Codi utilitzant per accedir a serveis especials.

- PUK. Es un codi que desbloqueja la tarjeta SIM quan sintrodueix el PIN de forma incorrecta més de dues vegades.

Resultado de imagen de tarjetas sim

Seguretat en la transmissió de les dades

La telefonia mòbil de primera generació era analògica: la veu es trasmetia tal com la captava el microfon de l'aparell, per tant les comunicacions eren molt poc segures; és a dir, fàcil d'interceptar mitjançant un escàner que escombrés les diferents frequesncies d'emissió.

La telefonia mòbil de segona generació va incorporar transmissió de veu de manera digital. Això va permetre codificar la informació i aconseguir comunicacions més segures i fiables.

La tercera i quarta generació de mobils (3G, 4G) utilitzen tecnologia IP per transmetre les dades.

Resultado de imagen de 3g y 4g

martes, 27 de septiembre de 2016

Mi mobil

CARACTERÍSTICAS


Tu energía siempre a tope

Tu energía siempre a tope
No te preocupes si te queda poca batería. Con el Modo Ultrahorro de energía la pantalla cambia a blanco y negro y tu Galaxy S5 desactiva todas las funciones que no estás utilizando. Podrás sacar más rendimiento a tu batería, prolongar al máximo el tiempo entre cargas y evitar que tu smartphone se apague cuando más lo necesitabas.

Una pantalla que te sorprenderá

Una pantalla que te sorprenderá
Galaxy S5 tiene una pantalla Full HD de 5.1 pulgadas increíblemente nítida. Galaxy S5 analiza la luz para optimizar el brillo de la pantalla y que la veas con la maxima calidad en cualquier situación.Tus fotos y vídeos se reproducirán con colores realistas, vibrantes y llenos de vida.

Resistente al polvo y al agua

Resistente al polvo y al agua
Que nada detenga a tu Galaxy S5. Es resistente al agua y al polvo, por lo que podrás llevarlo contigo a todas partes, sin importar qué vayas a hacer o el entorno en que te encuentres.

Rápido autoenfoque

Rápido autoenfoque
Galaxy S5 cuenta con una increíble cámara de 16 megapíxeles y autoenfoque muy rápido, para que no te pierdas ese momento único.

Un diseño muy atractivo

Un diseño muy atractivo
El diseño de Galaxy S5 es único y exclusivo, con una trasera punteada disponible en 4 colores brillantes y llenos de energía. Es tan atractivo y especial que querrás llevarlo siempre contigo.

Escáner dactilar

Escáner dactilar
Gracias a las funciones de seguridad optimizadas y personalizadas de Galaxy S5, no te volverá a preocupar la vulnerabilidad de tu smartphone.

    jueves, 22 de septiembre de 2016

    Com funciona la telefonia fixa?



    1.- Quan parlem emetem ones sonores que arriven al micròfon.

    2.- Les ones fan vivrar una membrana que va unida a un cristall piezoelèctric.

    3.- Les vivracions de la membrana comprimeixen el cristall i fan que varii la resistencia al pas del corrent. Aquestets variacions de corrent produeixen un senyal electric.

    4.- El senyal elèctric es transmet per un cable.

    5.- El senyal arriba fins a les centrals telefòniques, que connecten dues persones que volen parlar.

    6.- El senyal s'envia des de la centraleta fins al rcecptor.

    7.- En el receptor hi ha situat un altre cristall poezoelèctric que vibra en funció de les caracteristiques del senyal elèctric que arriba , i les vibracions arriben a un altaveu. Així la veu que parla a l'atre costat del telèfon es pot escoltar.

     Resultado de imagen de como funciona la telefonia fija



    martes, 20 de septiembre de 2016

    La evolució de la telefonia.

    Els telefons fixes an evolucionat molt, an evolucionat en aspectes com el teclat avants era una roda, en aspectes com la pantalla, que per exemple avants no hi avia ara pots veure el telefon que has marcat y hi han menys possibilitats de equivocarse, també an millorat el microfon ara se escolta amb molta mes claritat y també en l'auricular que tambe s'escolta amb moltissima més claritat.

    Resultado de imagen de telefono viejo  Resultado de imagen de telefono nuevo fijo

    cables de la comunicació

    El cable de coure. Esta format per un o diverses fils de coure amb una malla metalica al voltant per evitar les interferencies. La informació es transmet mitjançant impulsos elèctrics pels cables. La transmissió de dades és més lenta que en altres casos, però aquesta tecnologia és més barata i més facil de mantenir que altres.

    El cable coxial. Té un nucli de coure envoltat per una capa aillant y una malla metal.lica per evitar interferències. la informació també es transmet mitjançant impulsos elèctrics pels cables.

    El cable de fibra òptica. La informació es transmet mitjançant petits impulsos de llum a traves de fils de vidre molt fins. Es el mitja mes car però es el mitja mes rapid.

    Resultado de imagen de cables de coure Resultado de imagen de cables coaxiales       Resultado de imagen de cables de fibra optica

    lunes, 19 de septiembre de 2016

    Un món connectat

    1. Explica la evolució dels sistemes de comunicació.

    Vivim en l'era de les telecomunicacions. Ara sempre estem connectats: usant un telèfon, un ordinador, una tauleta. Per això fem servir diverses tecnologies, tot i que la gran majoria fan servir l'electricitat i/o l'electrònica, ja sigui amb fil o sense fil.

    No sempre ha estat aixi. La informació s'ha transmès al llarg de la història de diferents maneres: señals de fum, missatgers, coloms missatgeres, fars, cartes, poc a poc es van inventar els telefons per cable, la radio, la televisió. Pero en el sigle XXI les coses an canviat moltisim ens podem comunicar sense fil desde quaksevol lloc del món.

    Resultado de imagen de señales de humoResultado de imagen de primeros telefonos

    Resultado de imagen de radio antigua                                    Resultado de imagen de smart tv

    2. Ventatges i inconvenients de la comunicació cablejada i la inalambrica.

    - La cablejada es molt més rapida y segura, però nomes pots parlar desde casa.

    - La inal.lambrica pots parlar desde el carrer pero avegades no tens covertura.

    Resultado de imagen de personas hablando por telefono                             Resultado de imagen de personas hablando por telefono





    viernes, 17 de junio de 2016

    Estructures resistents


    Una estructura és resistent quan conserva la seva forma en aplicar-li carregues.

    ARCS

    Els romans ja feien servir els arcs per contruir ponts amb pedres o maons.


    Els arcs romans es mantenen gràcies al suport d'un maó sobre un altre no s'utilitza cap adhesiu entre peces.

    TRIANGLES

    L'unica figura geomètrica que no es pot deformar en aplicant-li dorces als costats és el triangle. Aixó ha servit de base per fabricar les estructures triangulars. Per exemple, ponts triangulars que tenen poca massa i són molt resistents.

    TIRANTS 

    Els tirants són cables o barres, sovint d'acer, que serveixen per augmentar la resisitencia i l'estabilitat d'una estructura. Posar tirants a un pont és una gran idea. Els cables aguanten el per de la taula i ajuden a aconseguir així un pont llarg sense pilars al centre que s'autososté i es molt elegant.


    elements d'una estructura.

    Moltes estructures estan formades per la unió de diversos elements. Cada element està dissenyat per suportar diferents tipus d'esforços, de manera que el resultat final sigui una estructura resistent i estable.
    Els elemnts més emprats en les estructures son: fonamentals, columnes, bigues, arcs i tirants.

    resistencia de esforços

    Els esforços són les forces que apareixen en els elements d'una estructura quan està sotmesa a altres forces o càrregues.

    La resistencia de les estructures és la propietat més important a l'hora d'escollir un material o un altre, ja que indica la capacitat de suportat esforços sense trencar-se.

    Els tipus de resistencies són:

    TRACCIÓ: estirant-les.


    COMPRESSIÓ: comprimint-les.


    FLEXIÓ: flexionant-les.


    CISALLAMENT: tallant-les


    TORSIÓ: retorcer-les

    que es una estructura?

    Una estructura és un conjunt d'elements capaços de suportar forces i transmetre-les als punts on se suporta per tal que sigui resistent i estable.



    EVOLUCIÓ DELS MATERIALS I LES ESTRUCTURES

    Fins al segle XIX no es tenien coneixements tecnics profunds sobre el comportament de les estructures, i a les acaballes d'aquell segle la disponibilitat de perfils d'acer i la investigació de l'ascensor elèctric van permetre la construcció d'edificis de gran altura: els gratacels. No obstant aixó, en l'antiguitat es van construir sorprendents estructures, com les piramides, i a l'edat mitjana es van alçar fatàstiques catedrals.