martes, 17 de febrero de 2015

ELS TRACTAMENTS FRIGORIFICS

ELS TRACTAMENTS FRIGORÍFICS

Els tractaments frigorífics rebaixen la temperatura del producte fins a valors que disminueixen al mínim l'activitat metabòlica dels aliments frescos i en els quals pocs microorganismespoden poden sobreviure.

• La refrigeració consisteix a rebaixar la temperatura de l’aliment fins a valors entre els 0 ºC i els 8 ºC. Els aliments frescos són atacats més fàcilment pels microorganismes i, per tant, s’han de mantenir a una temperatura més baixa.

• La congelació rebaixa la temperatura del producte per sota del seu punt de congelació, fins a valors entre –18 ºC i –22 ºC. Això assegura una conservació de fins a diversos mesos gràcies a l’anul·lació de l’activitat cel·lular i la congelació de l’aigua que contenen els aliments, fet que elimina les formes microbianes actives.


• La deshidratació és una tècnica que elimina el contingut d'aigua d'un producte, i redueix la capacitat microbiana d'atacar-lo. Es pot dur a terme de dues maneres: per escalfor i per liofilització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario