viernes, 29 de abril de 2016

TELEVISIÓ

La televisió és un mitja de comunicació que transmet sons i imatges en moviment.

Tipus de trasnmissions:

Hi ha diferents maneres de transmetre un senyal de televisió perquè el puquem rebre.

-En la transmissió convencional una antena difon un senyal que despr´s es pot repetir o amplificar per estacions repetidorers. El senyal emès en forma d'ones electromagnètiques es rep mitjançant una antena, que pot ser comunitaria o individual. Cada emissora de televisió utilitza una frequencia determinada.

-En les trasmissions per cable el senyal es transmet usant cables de fibra òptica i coaxials des del centre emissor fins a les llars, que disposen d'un aparell anomenat descodificador connectat al televisor per interpretar el senyal.

-En les transmissions via satel.lit el senyal emès per un satèl.lit de comunicacions, amb capacitat per transmetre molts canals de forma simultania, es rep mitjançant una antena parabolica sitiuada a la teulada o a la façana.

Televisió en alta definició_

L'arribada dels televisors plans amb més resolució que els seus predecessors de tub va permetre la difusió d'alta definició a les llars.

-La televisió en alta definició (FullHD) té una resolució de 1920 x 1080 punts.

-La televisió 4K té una resolució de 3840 x 2160 punta o 4096 x 2160 punts.

Televisió en 3D:

Després de l'arrivada de la tecnologia d'imatge 3D a les sales de cinema, molts televisors ja poden mostrar imatges imatges amb aspecte tridimensional aprofitant que veiem imatges lleugerament diferents per a cada ull. així doncs, se solen fer servir unes ulleres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario